In gesprek met ouders

Het voeren van oudergesprekken vergt enige oefening. Een goede voorbereiding, een juiste presentatie en een doordachte aanpak kunnen de ouderavond voor leraren wat gemakkelijker maken.

Voor veel leraren is de ouderavond een stressvolle aangelegenheid. De onzekerheid over welke ouders zij tegenover zich krijgen en met welke vragen en/of kritiek deze komen, maken hen gespannen.

Het gevolg is dat leraren opzien tegen deze steeds weer terugkerende avonden.

In feite is een leraar een hoogopgeleide professional die vol zelfvertrouwen de ouders te woord zou moeten kunnen staan. Deze grondhouding leert u vooral door uw valkuilen in beeld te krijgen en veel te oefenen. Die gelegenheid krijgt u volop in de training “In gesprek met ouders”.

Tijdens de training oefent u met uw eigen leervragen. U leert op basis van gelijkwaardigheid beter te communiceren met ouders. U ervaart dat zij én uzelf participant zijn in de vorming van de scholier . Wij trainen u met behulp van acteurs en video-interactieanalyses. Deze krijgt u na afloop op dvd thuisgestuurd.

Deze incompanytraining voor scholen bieden wij aan voor zes tot maximaal tien docenten. U wordt begeleid door de ervaren trainers Veronica Weusten, sociaal pedagoog, en Hennie Grol, andragoog. Kosten zijn € 145,- per persoon. Neem voor meer informatie contact op met Hennie Grol: 06 22938241 of mailen naar info@groeien.org